InnoSportLab 's-Hertogenbosch

Centrum voor innovatie

Het InnoSportLab in de Flik-Flakhal in 's-Hertogenbosch is hét centrum van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Naast de nationale selecties Turnen Heren en Trampolinespringen Dames en Heren trainen hier zo'n 30 gymnastische disciplines, zowel top- als breedtesport.

Net als de erkenning van het Nationaal Trainingscentrum (Flik-Flak NTC) van de KNGU en het Talent Opleidings Centrum (TOC) bijvoorbeeld in de gymsport!

5 december 2014 - Meerkamper Bram Louwije

Naam: Bram Louwije
Sport: Turnen
Onderdeel: Meerkamper
Woonplaats: ‘s-Hertogenbosch
Leeftijd: 20
Hobby’s: Gamen, films en series kijken en voetbal (Club Brugge).
Belangrijkste prestatie: Mijn tweede plaats op het onderdeel voltige tijdens het EK voor junioren in Montpellier, 2012.

Wat zijn jouw doelstellingen voor komend jaar?
Volgend jaar wil ik graag in het team zitten voor het WK in Glassgow, het EK of de European Games halen, West-Vlaams kampioen worden en een podium plek behalen tijdens het Belgisch Kampioenschap.

Op welke manier wordt je door het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch ondersteund?
Ik maak op verschillende onderdelen gebruik van het videocamera systeem dat in de Flik-Flak hal geïntegreerd is. Daarnaast test ik turnleertjes voor het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch.

Wat zijn voor jouw de voordelen van de ondersteuning die het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch biedt?
Door de video-ondersteuning kan ik mijn beurten, zelfs in slowmotion, opnieuw bekijken, zodat ik kan zien waar het fout is gegaan. Daarnaast deel ik deze video’s van nieuwe elementen graag op social media. Ook ben ik erg tevreden over het ontwikkelde kussentje bij de prototypes van de turnleertjes.

Welke sportinnovaties of -ondersteuning zouden nog meer kunnen bijdragen volgens jou?
Ik zou het interessant vinden als het mogelijk wordt om het klimaat in de trainingszaal te veranderen, om me zo optimaal voor te kunnen bereiden op buitenlandse wedstrijden.

Bron/LIKE: https://www.facebook.com/innosportlab.shertogenbosch