Laatste nieuws: Kwalificatie NK Clubteams, net geen finaleplaats maar toch een mooie vijfde plaats
Daantje Bongers, Ashley Kasmo, Julie Klijn en Jara Vennix bij Sportcentrum Waspik
 

Nog maar een week na haar WK-deelname wint Tisha Volleman de Hamburg Gymnastics bij de senioren, met een puntentotaal van 54.000. Een mooie prestatie, omdat Tisha na de WK een week vrij had; ondanks dat ze niet trainde voelde het voor haar goed om aan de start te komen.

Het team werd in de kwalificatie met 100.600 vierde, achter de nummer 1 SV Pax Haarlemmermeer, nummer 2 GTV de Hazenkamp en de nummer 3 Postas Sportclub uit Hongarije, die zich alledrie rechtstreeks plaatsen voor de finale. Flik-Flak moest in de 'Hauptrunde' eerste worden, om alsnog door te gaan naar de finale. Jammer genoeg moest het team een aantal vallen incasseren, en werd derde. Hoewel de Top-five-finale niet werd bereikt, was er wel een prachtig persoonlijk puntenrecord van Tisha, die 54.95 scoorde op de meerkamp. Daarnaast een mooie opsteker: Dana de Groot turnde, na haar blessure, voor het eerst in anderhalf jaar weer op sprong en vloer. Op sprong scoorde zij 13.550, en voor haar nieuwe vloeroefening kreeg ze 13.250. Super dames!

Traditiegetrouw neemt Turnen Dames Flik-Flak 's-Hertogenbosch deel aan het sterk bezette en goed georganiseerde Hamburg Gymnastics. Voor Flik-Flak turnen junioren eredivisie Eve de Ruiter, Pauline de Does en Nikki Broeksma, en senioren eredivisie Eline Vos, Dana de Groot en WK-ganger Tisha Volleman.


De nieuwste producten

Eindejaarsvoorstelling Flik-Flak Den Bosch lijkt op miniatuurvariant 'Cirque du Soleil'

13 december 2014 - ...Velen zijn gestoken in oranje, gerelateerd aan het thema Hollands glorie waarvoor ditmaal gekozen is.

DEN BOSCH - De traditionele eindejaarsvoorstelling van Flik-Flak is gedurende deze zaterdag uitgesmeerd over vier shows. 's Ochtends even na negen draaide bij de 'buurman' Maaspoort Sports&Events al de eerste show.
Tijdens de presentaties komen nagenoeg alle disciplines aan bod: acrogym, turnen, trampolinespringen en dans. Maar ook bewegingsvormen voor de allerkleinsten van 0 tot 6 jaar, Klein Volk genoemd. Vrijwel alle groepen zullen een of meerdere keren hun kunsten vertonen aan het publiek, dat voor het leeuwendeel uit ouders en andere familieleden bestaat. Velen zijn uitgedost in oranje en rood-wit-blauw, gerelateerd aan het thema Hollands glorie waarvoor ditmaal is gekozen.

"Het is prachtig om te zien dat al die ukkies hun stinkende best doen om er iets van te maken. De wat oudere leden maken er vandaag trouwens eveneens serieus werk van. Verder geven nog enkele gevorderde groepen acte de présence. Wat we vooral willen laten zien, is dat het bij Flik-Flak niet altijd om de techniek draait; óók het showelement telt, een beetje in de lijn van Cirque du Soleil", verduidelijkte dansdocent Trees Maurix.